onsdag 13 april 2011

Bali - Gudarnas ö

Bali är en liten ö som tillhör Indonesien. Denna lilla ö har blivit lite av Asiens svar på Kanarieöarna. Hit åker många européer men också australiensare och japaner på semester. En orsak varför det blivit populärt är att det är så himla billigt här. Resan hit må vara dyr, men väl här så går det inte åt så mycket pengar, ja, om man inte köper av varje försäljare som hoppar på en hela tiden, då skulle man göra av med flera miljoner om dagen. För är det något ont man ska säga om Bali så är det just att man inte blir lämnad i fred.

Andra orsaker till Balis popularitet är dess kultur med Bali-dancer, deras spännande skulpturer, fina sandstränder och i regel bra väder (dock kan det vara lika uselt som bra vissa perioder bör nämnas).
Maten är god, men risken för turist-magsjuka är stor, så man bör tänka på vad man äter och vara försiktig, är man det så bör man klara sig från några värre åkommor.
Staden Denpasar är inget man måste besöka, en stad av kaos.

Något man dock inte får missa på Bali är de vackra risterrasserna. Då Bali inte är speciellt stort, så åker man bara runt med en hyrbil eller med någon minibuss så kommer man för eller senare att passera ett risfält någonstans.
Bali har mycket fin natur som består av regnskog, risfält och en och annan vulkan (vissa faktiskt aktiva).
Om ni hyr bil, så tänk på att indonesierna kör som dårar, de lever ju med den tron att om man dör så föds man på nytt, så en nära-döden-upplevelse för dem är inget de oroar sig för.
Man kan även hyra en taxi med chaufför riktigt billig.
När vi var där hyrde vi det för ca 150Kr från 9 på morgonen till 6 på kvällen. Vi bad att få en som pratade engelska vilket var bra för han guidade oss på de flesta ställena och tog med oss på små smultronställen utanför de stora turiststråken.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar